Over mij

gravatar Ole V.

Ik ben Ole,


Ik ben dol op lezen. Ik lees op de wc, in bad, in de auto, op vakantie, tijdens de lunch, voor het slapen gaan en natuurlijk op school. Ik lees ook vaak voor. Of wordt voorgelezen. Ik ben een echte lettervreter.

Waarom vind ik lezen leuk:


Als ik lees dan stel ik me voor dat ik de hoofdpersoon ben of dat ik in het verhaal meespeel of rondkijk. Het verhaal wordt dan een soort film en ik beleef alles mee. Maar niet alleen het lezen vind ik leuk, ook dat ik door veel te lezen een rijke fantasie heb en veel dingen te weten kom. Wat ook fijn is, dat ik door het vele lezen ook snel lees en daardoor is school en leren weer veel gemakkelijker.

Wat ik leuk vind om te lezen:


Eigenlijk lees ik van alles en nog wat. Mijn Oma koopt vaak boeken voor me en ik ben lid van de bieb en ik krijg iedere maand 10 euro boekengeld (hoe dat gekomen is, vertel ik nog wel eens). Behalve de boeken die mijn Oma voor me koopt heb ik boeken van mijn vader en moeder van vroeger en in struin graag in de bied, in een tweedehandsboekwinkel of op de koningsmarkt. Ik vind er altijd de leukste boeken en kan vaak niet kiezen. Ik hou wel vooral van humor en van mysterie en minder van gruwel en echte griezels. "Ik ben niet zo'n held".