Lezen is een feest van Anneke Scholtens

Lezen is een feest van Anneke Scholtens is een dun boekje met maar 37 pagina’s. Het gaat over Oskar. Oskar gaat logeren bij Rens en zijn familie. Oskar is een boekenwurm, maar de familie van Rens houdt helemaal niet van lezen. Althans, eerst niet. Uiteindelijk zijn ze allemaal verslaafd aan de avontuurlijke verhalen die Oskar in zijn volle koffer bij zich heeft. Wat ik ervan vond…

Dit boekje lees je in een halfuurtje uit; gewoon omdat het grote letters heeft en omdat het heel leuk en makkelijk geschreven is. Ik vond het vooral heel leuk omdat ik mezelf erin herken. Ik lees ook veel en ik herkende heel veel boeken, die Oskar bij zich had. En ik probeer ook iedereen enthousiast te maken om te gaan lezen, want lezen is een avontuur voor je geest.

Titel: Lezen is een feest
Schrijver: Anneke Scholtens
Geschikt voor: 8-12 jaar | AVI E5
Te leen: vast en zeker bij je bieb, want het was Kinderboekenweektip.
Te koop: bij bol.com natuurlijk

Geplaatst door 7 april 2017 Een reactie plaatsen Categorie: 9-12 jaar

Over Ole V.

Ik ben een lettervreter. Hou van spannende boeken met veel grapjes. Speel gitaar en hockey. Ik begon dit blog toen ik in groep 7 zat. Nu zit ik in groep 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *