Categoriearchief: 9-12 jaar

Lezen is een feest van Anneke Scholtens

Lezen is een feest van Anneke Scholtens is een dun boekje met maar 37 pagina’s. Het gaat over Oskar. Oskar gaat logeren bij Rens en zijn familie. Oskar is een boekenwurm, maar de familie van Rens houdt helemaal niet van lezen. Althans, eerst niet. Uiteindelijk zijn ze allemaal verslaafd aan de avontuurlijke verhalen die Oskar in zijn volle koffer bij zich heeft. Wat ik ervan vond… (meer…)

Raadseljagers: Het leger van de nacht

In een plaatsje in Mexico – Perdidos – komen vreemde verdwijningen voor. Markus Fort, een zogenaamde vampier jager, wordt ingehuurd door de burgemeester van de plaats. Fort is een bangerik en de raadsel jagers bieden aan met hem mee te gaan. Maar Fort komt in de bak terecht en de raadsel jagers staan er alleen voor om het griezelige raadsel op te lossen. Al snel komen ze erachter dat er echte vampiers in het spel zijn. Je kent ze wel, wit, mager, rode lichtgevende ogen, lange nagels, scherpe hoektanden en een zwarte cape. Het wordt een reisje vol raadsels, verdwijningen en duistere geheimen.
(meer…)

De wachters van de heuvel

Deel 3 van de serie Raadseljagers van Reggie Naus.

Boek recensie Dezewiljelezen.nl
Ik sta een beetje op z’n kop, want ik las dit deel als eerste, terwijl er nog 2 delen vooraf gaan. Helaas was deel 1 uitgeleend.

Maar dat maakt geen bal uit, want ik heb gemerkt dat het allemaal losse verhalen zijn. (meer…)

Doem Duivelsz

Boek Doem Duivelsz mijn favoriet
Doem Duivelsz is een heel bijzonder boek.
Het verhaal zit bomvol met klunzige dingen en humor. Dat verraadt de ondertitel al: “Kan Doem het helpen dat hij in de hel geboren werd?”
Het gaat over Doem de jongste zoon van de duivel. Hij is heel slecht in slecht zijn en daarom moet hij van zijn vader naar verschillende privé leraren, waaronder graaf Dracula en piraat Zwartbaard. Op een gegeven moment wordt hij het zat en loopt hij weg van huis. Nadat hij weggelopen is ontmoet hij een meisje genaamd Tommy.
Samen met haar verdwaald hij in de hel en gebeuren er de vreemdste dingen.
Hij ontdekt ook verraders en probeert ze dan te stoppen. Je moet het echt lezen om het einde te weten te komen. Het einde is heel verrassend en het verhaal is super grappig geschreven. Hier word je vrolijk van.

Dit boek is nu nog heel nieuw. Ik kreeg het van uitgeverij Fontein opgestuurd (nog bedankt daarvoor). En ik heb eruit voorgelezen bij de voorlees wedstrijd en iedereen werd enthousiast en moest lachen.

Doe mij maar meer van zulke boeken. Ik geloof dat dit boek wel een van mijn topfavorieten is.

In de meeste boeken zal dit boek nu wel zo’n beetje aanwezig zijn.
Op bol.com kun je het kopen