Categoriearchief: Extra

Volgende pagina →

Presentatie samen met Pluimwinnares Marte Jongbloed

Vanmiddag waren Marte Jongbloed (actrice, schrijfster en winnares van de Kinderboeken Pluim 2017) en ik bij de bibliotheek in Amersfoort om een presentatie te geven. Ik over mijn rol als jurylid van de Senaat en Marte omdat ze een pluim heeft gewonnen. Als dank kreeg ik haar boek cadeau met een heel leuk berichtje erin. Superleuk vind ik dat. Dankjewel Marte en dankjewel Lies van de Bieb, dat ik zulke leuke dingen mag doen.

Interview voor tijdschrift Blikveld van stichting Beter Lezen

Senaatslid Ole Visser van de Kinderboeken jury 2017 geïnterviewd voor het tijdschrift Blikveld van Stichting Beter Lezen

Een poosje geleden werd ik telefonisch geïnterviewd. Vandaag kreeg ik het tijdschrift waarin ik sta opgestuurd. Ik ben er heel trots op dat ik lid ben van de Senaat van de Kinderboekenjury dit jaar en dan heb je allemaal van die leuke dingen te doen. Mijn plakboek raakt al lekker vol.

De Uitreiking van De Kinderboekenprijzen 2017

Prijsuitreiking kinderboekenjury 2017  Het was een superleuke dag. Wel erg warm in mijn vest en met mijn cap op, maar dat had ik er graag voor over. We mochten om beurten iets doen. Zoals Bloemen, Certificaten en prijzen uitreiken aan de genomineerde schrijvers. Ik mocht de prijs van het beste boek in de categorie 9 tot 12 jaar omroepen. We staan in een boksring en vanaf het plafond kwam er een microfoon naar beneden. Ik heb net gedaan of ik Jeroen Krabbé was bij de Voice of Holland. Ik riep heel hard in de microfoon ‘En de prijs voor het beste boek van 2017 in de categorie 9 tot 12 jaar gaat naar …………..Dagboek van een muts, puppy love!!

 

Daarna mochten wij – de kinderjuryleden – als eerste boeken laten signeren door de genomineerde schrijvers. Ik heb heel wat handtekeningen verzameld. Dat lees je in een volgend bericht.

Kinderzwerfboek: supergaaf. Doe ook mee?

Gisteren kreeg ik ook van juf Kasthury een Kinderzwerfboek mee om te lezen. Ik had nog nooit van een zwerfboek gehoord en heb het boek* meteen gelezen, maar kende ‘kinderzwerfboek’ helemaal niet. Dat heb ik dus even opgezocht en dat is leukkkkk joh! (meer…)

Boekpresentaties op de Vlindervalei

Gisteren ging ik samen met juf Kasthury van de Bibliotheek Eemland bij groep 6, 7 en 8 van de Vlindervalei een presentatie houden. De Vlindervalei is ook een school in Amersfoort waar ik wel vaker ben geweest, maar waar ik zelf niet op zit. We lieten het filmpje van de Kinderjury van het Jeugdjournaal zien en ik liet een paar boeken zien, (meer…)

Wat een leuke kennismaking met de Kinderjury

Vandaag was de eerste bijeenkomst van de kinderjury.

We ontmoetten elkaar in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Daar was ik nog niet eerder geweest. Ik kende het zelfs helemaal niet en daar schaam ik me best een beetje voor, want het is echt supergaaf daar.
(meer…)

Nieuwe look!


Nou jongens en meiden; ik neem afscheid van de groene achtergrond en de indeling in jongens en meisjesboeken. Het werd allemaal veel te druk en je kon niet meer vinden waar het eigenlijk over ging. Nu is de website misschien wel iets saaier, maar dan kan je tenminste lezen waar het echt om gaat.


Heb je nog tips of opmerkingen over de uitstraling of de indeling van deze website? Laat maar horen, ik sta open voor goede plannen.

Facelift voor dit blog!

Beste lezers, ik ga mijn weblog aanpassen, want ik denk dat het nog beter kan.
Binnenkort ziet de website er dus heel anders uit.

(meer…)

Yeah, ik zit in de kinderjury!!!

Tjonge wat een week. Gisteren had ik een zware teleurstelling te verwerken, want ik won niet bij de Nationale voorlees wedstrijd. Word ik vanochtend verrast door Reggi Naus (schrijver van oa. de Raadseljagers, zie verderop op mijn blog) en taart, want ik ben gekozen tot jurylid van de kinderjury. Ik sta in het AD, op de website van de kinderjury, in de schoolkrant en straks is er een berichtje bij het jeugdjournaal.


Ik stuiter nog. Wat supertof zeg. Ik heb er zoveel zin in.


By the way: volg me en like mijn berichten, zodat we samen zoveel mogelijk kinderen bereiken.


Enne wil jij deze hele vette ervaring ook, waag volgend jaar dan een kans en schrijf je in voor de kinderjury. Ze werven meestal in januari of februari. Kijk maar eens op kinderjury.nl

Potverdorie. Lig ik er weer uit!

Ik baal[/caption]Ik ging vanmiddag vol goede moed en vertrouwen naar de regio ronde van de Nationale Voorlees wedstrijd. Maar helaas, ik ben gesneuveld in het geweld van al die goede voorlezers. Ik baal en zie natuurlijk groen van jaloezie. Sofie won de strijd. Van harte Sofie. Zet hem op in de Provinciale ronde!

Volgende pagina →