Categoriearchief: Vindt een leuk boek

Volgende pagina →

Raadseljagers: Het leger van de nacht

In een plaatsje in Mexico – Perdidos – komen vreemde verdwijningen voor. Markus Fort, een zogenaamde vampier jager, wordt ingehuurd door de burgemeester van de plaats. Fort is een bangerik en de raadsel jagers bieden aan met hem mee te gaan. Maar Fort komt in de bak terecht en de raadsel jagers staan er alleen voor om het griezelige raadsel op te lossen. Al snel komen ze erachter dat er echte vampiers in het spel zijn. Je kent ze wel, wit, mager, rode lichtgevende ogen, lange nagels, scherpe hoektanden en een zwarte cape. Het wordt een reisje vol raadsels, verdwijningen en duistere geheimen.
(meer…)

De wachters van de heuvel

Deel 3 van de serie Raadseljagers van Reggie Naus.

Boek recensie Dezewiljelezen.nl
Ik sta een beetje op z’n kop, want ik las dit deel als eerste, terwijl er nog 2 delen vooraf gaan. Helaas was deel 1 uitgeleend.

Maar dat maakt geen bal uit, want ik heb gemerkt dat het allemaal losse verhalen zijn. (meer…)

Magisterium 2: Griezeliger en nog leuker

Boek 
Dezewiljelezen.nl
(meer…)

George | De geheime sleutel van het heelal

Boek recensie dezewiljelezen.nl George en de sleutel van het heelal

George is een jongen van 12 jaar.

Hij woont met zijn ouders en zijn varken in een rijtjeshuis. Op de hoek van zijn straat woont Erik met zijn dochter Annie. George is heel erg nieuwsgierig en leergierig en werkt heel graag op de computer, maar zijn ouders zijn van die types die anti alles zijn wat het milieu schade toebrengt. Annie is een meisje, dat haar verhalen altijd overdrijft en soms ook liegt. Als Annie vertelt, dat zij regelmatig bezoekjes brengt aan andere planeten gelooft George haar natuurlijk niet, maar hij wordt wel heel nieuwsgierig. Vooral ook, omdat er bij Annie thuis een hele bijzondere computer staat waar George op mag werken.


Ik wil verder niet teveel verklappen, maar als je van spannende verhalen, natuurkunde, wiskunde, biologie, sterrenkunde en computers houdt….dan is dit boek een vette aanrader. George raakt verwikkeld in spannende situaties en tussendoor legt hij ook van alles uit. Je wordt dus op een leuke manier wijs.


Prijs winnen? Schrijf mee! Deel je ideetjes en wie weet win je iets!

Boekenstapel

 

Wie schrijft, die blijft

Wil jij ook op dit blog schrijven? Stuur dan een leuke tip over een boek of over iets dat met lezen te maken heeft in. Ik zet het dan op dit blog en laat het je weten. Als je ook je voornaam, achternaam, je eigen email adres, leeftijd en een pasfotootje stuurt dan maak ik een avatar en een gast blog account voor je aan en dan verschijnt bij het bericht jouw foto en naam.


Doe mee! Deel je ideeën en maak kans op een prijsje!

Als ik veel van je krijg, als je actief meedoet of als je van een bijzonder boek een verslag schrijft, dan beloon ik je inzet met een leuke prijs. Iets dat natuurlijk met lezen te maken heeft. Wat de prijs is, dat verraad ik nog niet. Maar hij past bij je leeftijd.

Weer een ronde verder in de Voorlees wedstrijd

Joepie de poepie, ik ben weer een ronde verder in de Nationale Voorlees wedstrijd. Vorig jaar deed ik ook mee. Toen werd ik ook de beste van mijn klas, de beste van mijn school en de beste van 3 andere scholen in Amersfoort. Maar dit jaar heb ik ook de subregio ronde van Amersfoort en omgeving overleefd. Ik ben dus 1 ronde verder dan vorig jaar. Op 7 maart 2017 trek ik met mijn boek ten strijde tegen de rest van Amersfoort en omgeving om de regio ronde in de wacht te slepen. Van de 10 deelnemers gaat er nu maar 1 door naar de Provinciale rondes. De strijd is heftig, want het niveau van voorlezen ligt heel hoog. Duimen allemaal!Voorlees wedstrijd 2016

Kan niet wachten!*!*! Magisterium II in the house

Boek Dezewiljelezen.nlCadeau voor mijn rapport. Kan niet wachten om erin te beginnen, maar eerst nog 2 andere boeken verorberen. Ik hou jullie op de hoogte.

Teuntje won ‘Cool Mickey’

Ik hield op school een recensie wedstrijd onder groep 7 en 8. Ik kreeg totaal 6 recensies binnen. Deuntje deed met 3 recensies mee. Je kunt ze op dit blog lezen. Niet zo gek dat de juf haar lootje trok. Gefeliciteerd Teuntje en dankjewel voor je bijdragen.

Magisterium deel I: De ijzerproef

 

schermafbeelding-2017-02-08-om-16-38-44

Het Magisterium is de school voor tovenaars.

De IJzerproef is een proef waar ze testen of je genoeg magie in je hebt om op de toverschool te mogen komen. Callum Hunt – de hoofdrolspeler – is de zoon van tovenaars, maar zijn moeder is dood en zijn vader wil hem weghouden van alle magie en dus ook van het Magisterium.
Maar Callum wordt opgeroepen voor de IJzerproef, daar moet hij aan mee doen. Met z’n vader bedenkt hij een plan om alles te verprutsen. Maar hoe hij ook zijn best doet om het te verprutsen, hij wordt toch gekozen door de beste tover meester.


En dan begint een groot avontuur, maar hoewel zijn vader hem had gezegd dat tovenarij en het Magisterium slecht waren, vindt Callum er vrienden en heeft het er erg leuk.

Dit boek is zo supervet spannend. Je leest het in een ruk uit. Het begin is nog niet zo spannend. Maar er gebeuren allemaal zulke bizarre dingen. Die zou je zelf niet bedacht hebben. Dit boek is het eerste deel van een lange serie. Deel 1, 2 en 3 zijn al in het Nederlands vertaald. Ik ben heel erg benieuwd naar deel 2. Je hoort nog!


Schrijvers: Cassandra Clare & Holly Black

Leeftijd: Vanaf 12 jaar (maar dat is maar een advies. Ik las het toen ik 11 was)

Waar te halen: Misschien in de bieb, maar bij ons helaas niet. Maar bij bol.com hebben ze alle delen.

 

De mysterieuze zolder

De Mysterieuze zolder

is deel I van een trilogie (serie van 3 boeken) over mysterieuze voorwerpen en een duister genootschap (een clubje knappe koppen, met kwade bedoelingen).
Dezewiljelezen boek recensie De mysterieuze zolder


De hoofdrolspeler is Nick Slate. Na een brand verhuist Nick naar een nieuw huis. Nick verkent de zolder van het nieuwe huis en besluit alle spullen van de zolder van zijn nieuwe huis te gaan verkopen.


Als hij ze verkocht heeft, komt hij erachter dat ze speciale krachten hebben en ontdekt dat ze samen een groter voorwerp vormen. Nick probeert alle spullen weer terug te halen, maar het genootschap – genaamd De Accelerati – doet er alles aan om zelf te spullen te krijgen. En daarbij gebruiken ze bijzondere uitvindingen. Maar Nick weet als enige aan wie hij de spullen verkocht heeft en heeft dus een stapje voor.


Een super spannend begin van een serie. Ik ben dus meteen verder gaan lezen in deel II en dat is ‘De raadselachtige ruimte’. Maar daar vertel ik nog niets over.


Schrijver: Neal Shusterman & Eric Elfman
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Waar te halen?: Vast in de bieb, maar zeker bij bol.com

Volgende pagina →